В продължение на дълги години, малката азиатска страна Бутан определя успеха

...
В продължение на дълги години, малката азиатска страна Бутан определя успеха
Коментари Харесай

Модернитe технологии бавно убиват настроението в най-щастливата страна в света

В продължение на дълги години, дребната азиатска страна Бутан дефинира триумфа не посредством своята стопанска система, а посредством щастието на народа си, написа Business Insider. Будисткият народ сътвори концепцията за " брутното национално благополучие ", с цел да мери благосъстоянието на страната, а нейният премиер един път нарече Бутан  " най-щастливата нация в света ".

Но хората от Бутан към този момент откриват, че усещането не постоянно е равнозначно на действителността. Въпреки напъните на държавното управление, в последния отчет на Организация на обединените нации, Бутан се подрежда на 97-то място по благополучие от 156 изследвани страни.

Една от причините може да е обвързвана с навлизането на модерните технологии като клетъчни телефони, телевизия и компютри, които носят със себе си непознати проблеми и са причина за изгубване на остарелия начин на живот. През последните години малкия екран в Бутан е упреквана за всичко, от възходящата престъпност до изменящата се демография, защото жителите от селските региони се насочват към по-големите градове в търсене на работа. " Рекламите основават стремежи, които не могат да бъдат задоволени от настоящето икономическо състояние на хората ", споделят от Центъра за проучвания.

Изменението на климата е различен актуален проблем. Топенето на ледниците заплашва промишлените централи, които обезпечават сила на нацията, възпрепятствайки напредъка на страна, която Организация на обединените нации смята за " най-слабо развитата " в света. " Имаме все по-голяма разлика в приходите, усилва се безработицата измежду младежите, утежнява се околната среда ", споделя изпълнителният шеф на Асоциацията на публицистите в Бутан пред NPR.

В лично статистическо изследване за щастието, Бутан илюстрира трансформацията: съгласно най-новия доклад за националното благополучие, който е от 2015 година броят на хората, които оповестяват негативни страсти като яд, боязън и нарцисизъм, се е нараснал в съпоставяне с предишно проучване, до момента в който позитивните страсти като съчувствие и амнистия са намалели. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР